הרחקת יונים » פרעושים
להבדיל מיתושים, הפרעושים הם מעין מטרד שלא באמת מזיק לנו.
היתושים ידועים בקדחת הנילוס המערבי ובמלריה, ואילו הפרעושים שגם הם יכולים להעביר בעקיצתם מחלות, כמעט ולא עושים זאת כלל. עם זאת, תחושת הגרד הבלתי פוסקת איננה עניין של מה בכך והיא עלולה להוות מטרד של ממש ולהעכיר את שהותנו בבית או במשרד.
חברת ירוק הדברות מספקת שירותי ריסוס להדברת פרעושים ולמיגור התופעה.
אחד ממקורות התסכול העיקריים עבור אלו הסובלים מנוכחותם של פרעושים בביתם, הוא העובדה כי הדברה אחר הדברה הפרעושים הולכים וחוזרים.
הסיבה לכך לא נעוצה בניקיון לקוי, כי אם בחוסר מתן דגש על מקורות הגידול בהן נמצאות ביצי הפרעושים שנותרו. בעוד שהפרעושים מתקיימים על פרוותם של בעלי החיים, הביצים פזורות בכל עבר.
איך לכך, הדברת פרעושים איננה יכולה להתמקד רק במצב הקיים, ועליה לחזות גם את המצב העתידי שבו יצוץ דור חדש של פרעושים שישיבו את הבעיה על קנה. במסגרת עבודתנו, המקצוענים של חברת ירוק הדברות יפעלו לאיתור מקורות גידול ולביצוע הדברה יסודית אשר תחסל את הפרעושים בכל אחד משלבי הגידול: החל מהיותם ביצים קטנות, דרך היותם גלמים ורימות.
הדברת הפרעושים עצמם מתבצעת בעיקר על-ידי טיפול תרופתי המוענק על-ידי הווטרינר. מטרתו של מדביר מקצועי היא לוודא כי כלל הבית נקי מהימצאותם של שרידי בתי גידול לפרעושים אשר עלולים להתפתח ולהצית את הבעיה מחדש.
לא פעם, ביצי פרעושים גלמים, יימצאו באזורים נסתרים לעין דוגמת סדקים זעירים בקירות ובפינות הבית.
היכרות עם מאפיינים הפרעושים הינה חלק בלתי נפרד מעבודתו של מדביר פרעושים מקצועי. להלן מידע כללי מפורט אודות פרעושים:
תיאור
אורכם של הפרעושים מגיע לעד 3 מילימטרים והם דקים בצדדיהם. לעומת חרקים דוגמת יתושים וזבובים, לפרעושים אין כנפיים. נקודת דמיון רבה ליתושים מצויה בראשם בו ממוקם חדק המאפשר להם לדקור את העור ולמצוץ את דמו של בעל החיים עליו הם ממוקמים.
בדומה לפעולה המתרחשת בין מציצת דם על-ידי יתושים, גם הפרעושים מפרישים לתוך גופו של בעל החיים חומרים נוגדי קרישה שונים המובילים לגרד ותחושת גירוי של העור. חשוב לדעת כי תוך כדי, הפרעושים עלולים גם להעביר מחלות שונות המועברות בדם. עם זאת, מדובר במקרים נדירים בלבד ועיקר המטרד נובע מן הגרד הבלתי פוסק.
חשוב לציין כי לרוב, כאשר מאתרים הימצאותם של פרעושים על גבי פרוות בעל החיים, התפיסה הרווחת היא שהנקודות השחורות המצויות על העור הינן ביצים. עם זאת, מדובר בהפרשות הפרעוש בדמות דם קרוש שלא עוכל. הפרעושים עצמם כמעט ולא נראים לעין ואילו הפרשות הדם הן העקבות הגלויות אשר מספרות על הימצאותם.
מחזור חייו של הפרעוש
משך הזמן עד לבקיעתן אורך עד שבועיים והוא מותנה בתנאים הסביבתיים.
עם בקיעת הביצה, יוצא הזחל אשר נראה כתולעת לבנה קטנה. לרוב התפתחותה מגיעה לעד 15 יום, כאשר בתנאים מורכבים היא יכולה אף להתפתח לאורך חודשים רבים.
הגולם