המדריך השלם
להדברה ירוקה
מאת משתתפי פורום טיפוח הבית
www.ynet.co.il/house ומאת אדי טיאר - הדברה ירוקה
www.1a1.co.ilעדכון אחרון 30/06/05
חרקים - כללי 3
ברחשים 3
נמלים 3
יתושים 5
זבובונים 6
עש 6
זבובים 6
פשפשים 7
תיקנים 7
פרפרים 8
צרעות 9
תולעי עץ 10
חשופיות 10
כינים 10
עקרבים 11
דרורים 12
חולדות 12
יונים 12
חרקים - כללי
מחבר/ת : מאלין
רשת נגד חרקים קונים בחנויות טמבור לפי מטרים. (זול מאד)
אני הדבקתי בקצוות סקוטש זכרי , במסגרת החלון הדבקתי את הנקבי . כך אני יכולה לפתוח ולסגור את התריס.
את החיבורים אני אקשט בטוליפ.
מחבר/ת : הדברה ירוקה
בתיקנים ההדברה מתבצעת על הפאנלים ובפינות, בהדברת מעופפים ההדברה מתבצעת על הקיר והתקרה, במבואות הכניסה/חלונות ומסביב למנורות.
מחבר/ת : לאה ה
עצה להפטר מחרקים בארונות - לפזר עלי דפנה וציפורן שלם (לא טחון) בארונות, קצת לא אסטטי אבל בדוק ומנוסה. החרקים לא אוהבי ריחות אלו.
מחבר/ת : nenni
מאז שנות הצנע זה עובד
סבתא שלי ז"ל נהגה לחסוך מהסביבה כימיקלים וצרות אחרות ,אני נוהגת כמוה והרי הפטנט:
חומץ הדרים פשוט, יעיל ליתושים, ג'וקים, נמלים וכינים. מה עושים?
למרוח את מסגרות החלונות והדלתות בחומץ ,לשטוף את הרצפה ,בשטיפה האחרונה במקום פוליש
שמים באותו יחס חומץ, את החלונות והתריסים מנקים בחומץ.
בגינה ,מסביב למקור מים כמו ברז שמים ספוג ספוג בחומץ אחד או יותר(אני מצאתי את ספוגי הרחצה הטבעיים שקונים בטורקיה בגרושים ובחניות טבע בהון עתק יעילים מאד ודקורטיביים.)
מבערים מפוזרים בבית אך במקום שמן אתרי שמים ... נכון חומץ .קצת מריח אבל כל כך יעיל והריח מתפוגג עד שהולכים לישון.
לכינים: אחרי החפיפה מורחים את הידיים בחומץ ואז מעסים את הקרקפת במיוחד מאחרי האוזניים והעורף. מעולה! ולצרחנים הקטנים -ארטיק בחדר אמבטיה מחסל לרוב את הצרחות והיללות.
בהצלחה.
ברחשים
מחבר/ת : tiftuf
אני מדליקה נרות בבית. גם רומנטי וגם מבריח את הברחשים...
ברחשים- בד"כ מגיעים בהמונם עם השרב ועוזבים איתו.
ריסוס מסביב לפתחים/חלונות עשוי להפחית אותם.
במידה ומדובר באירוע בחוץ ניתן לערפל את המקום ואז האזור "רגוע" כמה שעות טובות.
מחבר/ת : ילדונת2
תשימי קטורת
נמלים
מחבר/ת : אילרי
להבריח נמלים - פזרי משקע של קפה יבש כן זה שנשאר אחרי שגומרים לשתות את הקפה השחור.
וכמו שכבר נכתב פה - אפשר לפזר תבלין של ציפורן שלם ( לא הטחון) בכל מיני פינות
ועוד בענין הברחת הנמלים - נמלים לא אוהבות קינמון טחון על כן פיזור קינמון טחון על טור נמלים בכניסה לבית או לחדר - יעצור את הנמלים מלהכנס.
והפתרון האולטימטיבי הוא - לשרטט קו מגיר ( כזה שכותבים על לוח) במסלול בו הולכות הנמלים - וזאת יען כי הנמלים לא אוהבות גיר.
מחבר/ת : דונ/ה קישוט
מפזרים קליפות/מקלות קינמון במקומות בעייתיים.....בהצלחה...
מחבר/ת : cwen
צריך לעקוב אחרי הטור שלהן ולמצוא את החור דרכו הן נכנסות. כשמוצאים את החור צריך לסתום אותו עם דבק לבן.
כמובן, יכול להיות שיש להן קן בקיר, ואז עם כל הצער צריך לרסס פנימה - כי הן יחפרו חור חדש.
מחבר/ת : שוילי
אך נבריח נמלים? פזרו קליפות של מלפפונים ירוקים במקומות הכניסה של הנמלים לבית, ופזרו על הקליפות כמות נדיבה של מלח.
מחבר/ת : נעמה272
להניח על השיש מלפפון ירוק חצוי הם לא סובלים את הריח
מחבר/ת : TITI
לשים עלי דפנה ,זה מבריח אותם !
מחבר/ת : ram222
מלבד החומרים הקנויים אפשר לפזר עלי רוזמרין שקוטפים בכל גינה.....
מחבר/ת : רוקמת
נמלים:
אני מפזרת פפריקה בפינות והן בורחות כנראה לשכנים ממול
נמלים-הפתרון האולטימטיבי.
1-מציאת החורים מהם הן מגיחות.
2-ריסוס הפתח בחומר מיקרוקפסולי (רשום על תוית התכשיר.)
3-איטום החריץ בעזרת סיליקון.
4-במידה והן (חדשות) מגיחות ממקום חדש לחזור על התהליך.
מחבר/ת : אתי פ
ריסוס מקומי - ושטיפה מעמיקה לראות מאין הן מגיעות
לאחר שטיפה פיזור של פלפל שחור למספר שעות ובדיקה חוזרת.
מחבר/ת : לא ידוע
נמלים במיכל הסוכר?
כמה מעצבן לראות את היצורים הקטנים האלה מנקדים את הסוכר הלבן בכתמי שחור וחום.. 2- 3 שיני ציפורן במיכל הסוכר - ואין נמלים. נמלים לא אוהבות ציפורן, בלשון המעטה..
אלפי פועלות זעירות, בינוניות וגדולות נועדו לשרת את המלכה הפורייה.
הנמלה שייכת למשפ' ה-"דבוראיים". בשלבים מסוימים של חיי הנמלה ניתן לראות נמלים עם כנפיים
יוצאים למעוף כלולות כדי למצוא בני זוג לבניית קן חדש. הקן פעיל ורוחש כל השנה למעט ימים סוערים. תוך כדי מעוף הנמלה יכולה לחדור לדירה (גם למקומות גבוהים מאוד) למצוא חריץ ומכן ועד לנגיעות קשה בכל הדירה המרחק קצר. הנמלה "מתנחלת" ב-מטבחים,מקלחות (מאחורי הברזים) , בקופסאות ובצנרת חשמל ובעצם בכל חריץ אותו תמצא הנמלה. לא פעם מתמקמות הנמלים מתחת לריצוף ופתאום אנו מוצאים תילי חול בבית.
הדברה- חובה לאתר את מקור הקן, ניתן לפזר מזון (במבה) במס' נקודות ולצפות לאן הנמלים לוקחות את המזון. לתוך ובסביבת הקן יש לרסס חומר ביתי, להמתין ליבוש ולאחר מכן לסתום את אותו החריץ -רצוי בדבק סיליקון.
שימו לב-לא מעט מדבירים טוענים כי אין צורך לפנות את ארונות המטבח כאשר מדבירים נמלים כיוון שהם (המדבירים) משתמשים בחומר מיקרוקפסולרי או בכל חומר אחר. - טעות חמורה ביד אותם המדבירים כיוון שחומר מיקרוקפסולרי הוא חומר הדברה כמו כל החומרים ואסור בתכלית האיסור לרסס על/ליד כלי אוכל/מזון וכ' וכל העושה כן מסכן את עצמו ואת הסביבה.
לגבי נמלים מעופפות- הנמלה היא בע"ח ממש"פ הדבורים.
מדי פעם פורחות להם מהקן מלכות לעתיד ותוך כדי טיסת כלולות הן מזדווגות נכנסות לחריץ ומכן מתחילה הנגיעות בבית.
מחבר/ת : tiftuf
הטכניקה שלי: עם אקדח דבק חם אני סותמת להן את החורים...
מחבר/ת : ============
נמלים אלרגיות לצמח העגבניה. תשתלי זרעי עגבניה בעציצים, תוך ימים יצמחו לך עגבניות - והרווחת פעמיים. בדוק!
מחבר/ת : עידית המקורית (מפורום אוכל)
נמלים!
הידעת ? הנמלים אינן סובלות ריח ציפורן!
להברחת נמלים מציבים מספר מסמרי ציפורן בנקודת ה"כניסה " האפשרית של הנמלים, מתחת
לכיור או בארונות המטבח.
נמלים אינן מסוגלות לנוע מעל פסי גיר.
אם גילית טור נמלים, שרטט/י פסי גיר לכל אורך הפתח, והנמלים לא ייכנסו עוד דרך פתח זה.
נמלים ניתן להבריח גם על ידי פיזור קפה יבש ( שרידי קפה בוץ ).
נמלים אינן אוהבות גם את תבלין הקינמון.
פיזור קינמון טחון על פני טור הנמלים בכניסה לבית, ימנע המשך כניסתן.
הצבת פיסת קרטון טבולה במעט דבש סמוך לטור הנמלים תגרום לכך שרוב הנמלים יפנו לעבר
הדבש ויידבקו אליו.
לאחר מכן לא נותר אלא לזרוק אל פיסת הקרטון על תכולה.
אם מציבים בסמוך לטור הנמלים ספוג שהוטבל לפני כן בחומץ לכ- 24 שעות, ימשוך זה לתוכו את מרבית טור הנמלים.
לאחר מכן מטבילים את הספוג במים רותחים , והנמלים הרוחשות בו יופרדו ממנו.
אם כלו כל הקיצין ניתן להשתמש באבקת אפייה יבשה כרעל לנמלים.
יתושים
מחבר/ת : ציפציף
פתרון משולב ויעיל!
בשנה שעברה פעלנו בשיטה המשולבת: שיטת סבתא: נעצנו בתפוז (ולא בפרי הדר אחר) נעצי ציפורן (התבלין, כמובן). והסיוע השני: ספירלה טבליות. עבד מעולה והתינוקת שלנו לא נקצה. מומלץ
מחבר/ת : mipkin
איך מרחיקים יתושים באמצעים טבעיים?
לשים קטורת לא רחוק מהחלונות. נכון לקיץ שעבר היתושות ממש לא אהבו את הרעיון
והלכו לרעות בשדות שכנים.
מחבר/ת : אילרי
יתוש עקץ מישהו?
את הילד, את הבעל או אותך?
מה עושים?
להניח על איזור העקיצה מחצית של בצל חתוך
או למשוח את העקיצה במיץ בצל
הכל יירגע וייעלם
יתושים- אפשר ללא רשתות.
ריסוס קירות בתכשיר לחרקים מעופפים, טבליות איוד, חרקנים (נורות כחולות), אקווריום עם דגי גמבוזיה.
איך ניתן לטפל ביתושי השדה?
ריסוס במבואות הבית, מסביב לחלונות, באזור המנורות. בתכשיר ביתי לחרקים מעופפים.
מחבר/ת : ריקי
שמעתי שאם שמים כוס עם חומץ בחדר ליד המיטה היתושים לא יתקרבו. אפשר
גם לפני שהולכים לישון לעבור עם שואב אבק ולשאוב את כל היתושים בחדר כדי לא ללכלך את הקירות שמוחצים אותם...
אני שמה את הפרח של סנו בחשמל וכל יום מחליפה טבלית זה יותר טוב, לדעתי, מהנוזל.
אבל בגדול אין שום דרך להילחם במציקים האלו
חפשו בסביבת הבית/חצר/גג וכ' מקוואות מים עומדים (גם תחתית של עציץ) וחסלו אותם, מקור מים אחד קטן יכול לגרום מטרד יתושים לשכונה שלמה... .
תתלוננו כל ערב במוקד העירוני על המטרד.
השתמשו בטבליות איוד, במאווררים (יתושים לא סובלים רוח),ובחרקנים (נורה כחולה).
רססו כל ערב סביב לפתחי הבית בתכשיר לחרקים מעופפים.
ניתן לרסס את קירות הבית והתקרה, עבודה זו צריכה להעשות ע"י מדביר.
זבובונים
מחבר/ת : הדברה ירוקה.
נגד זבובונים באמבטיה -
לשפוך כוס אקנומיקה לכל פתחי הביוב בבית ולהשאיר כמה שעות.
עש
ע"פ רוב מגיעים כטרמפיסטים מהסופר בתוך אריזות מזון.
יש לבדוק היטב את כל האריזות הרכות-שקיות נילון ונייר ולחפש בוגרים (פרפרים) או קורים.
יש לאכסן את דברי המזון במקרר/מקפיא או בכלי פלסטיק/זכוכית/פח סגורים הרמטית.
רצוי לרסס את הארונות ואת מקומות המנוחה (קירות תקרה) בתכשיר לחרקים מעופפים.
מחבר/ת : סמדר ר
גם לבנדר מיובש מסייע במניעת עש
זבובים
מחבר/ת : רינת23
התקפת זבובים –
תולים בחלונות ובכניסה לבית שקיות שקופות עם מים.
או מדליקים מזגן, משום מה הם ישר נעלמים...
זבובים מתרבים בפסולת אורגנית תוססת, צואה וכ'.. . יש לחפש את המוקד בתוך ומתחת לפחי זבל שלכם ושל השכנים, אפשר לרסס סביב לחלונות הבית בתכשיר ביתי ל-"חרקים מעופפים". אפשר להחשיך את החדר ולפתוח חריץ קטן ממנו יבקע אור והזבובים ימשכו אור ומשם החוצה.
יש להעיר את תשומת לב הרשות המקומית למטרד.
פשפשים
מחבר/ת : 6602
מדביר מקצועי פעם אמר לי שהשיטה הכי טובה היא להוציא לשמש
ביום חם במיוחד, את כל המצעים מהאזורים הנגועים - הפרעושים לא אוהבים שמש חזקה וחום ופשוט נעלמים להם..
הוא אמר שזה עובד באותה צורה גם על כינים..
מחבר/ת : משתמשת בשמי
לידיעתכם פשפשים מטילים ביצים!
לכן אחת לחודש בערך כדאי לשטוף את הרצפה עם שמפו נגד פשפשים.
מחבר/ת : C~
ריסוס מאסיבי ב K600 משני הצדדים של המזרן. לא מסריח, רק צריך
לחכות שיתייבש לגמרי לפני שפורשים מצעים כמובן.
מחבר/ת : מכשושה
תקפידי לרסס בייחוד בתפרים בפינות ובכיווצים של המזרן.
צריך לרסס גם את מסגרת המיטה עצמה.
הפשפשים הרבה פעמים מוצאים להם מחסה בחריצי המרצפות, בכל מיני פריטי ריהוט שנמצאים בחדר.
תיקנים
לי כבר שנים רבות אין את חיות המחמד (בלעעעעעעעעע) הדוחות הללו בבית כי:-
אחרי ההדברה אני התחלתי להקפיד אחת לחצי שנה לעבור על כל הפנלים בבית עם סנו 1100
ומאחר ואני לא שוטפת את הבית רק פעם בשבוע אלא לפחות 3
אז אני שוטפת שטיפה אחת בפוליויקס ואחת בריצפז נגד מקקים. בקיצור
נלחמים בכל החזיתות. וזה עובד. את הריסוס האחרון עשינו לפני כשש שנים
ואין ג'וקים.
מחבר/ת : מוזיקאית
יום אחד (בדיוק לפני שנה) בעודי עומדת במקרה בשקט בחדר האמבטיה, שמעתי רחש קל מכיוון המסננת (חור הניקוז) של האמבטיה....היה לי כבר ברור במה מדובר. ריססתי בכל הכוח לתוך חור הניקוז ולמחרת כשניקיתי את הבית, גיליתי מתחת למסננת - גו'ק.
האסימון נפל: למרות המסננות וכו', הגו'קים, כחיה חזקה והישרדותית, מצליחים להרים אותה ולהכנס ללא הפרעה.
מאז אותו היום הנחתי על כל המסננות (פתחי הניקוז) בדירה משהו בעל משקל: צנצנת מלאה במים, בקבוק של שמפו כבד...והפלא ופלא, היה לי מאז במשך שנה שלמה - אולי ג'וק אחד...וזה אחרי שהיו לי עשרות ג'וקים (בלי הגזמה) במשך חודשיים...
זה טיפה לא נוח לפעמים, אבל התוצאות מובטחות!
אגב לגבי המסננות בפתחי הביוב של הכיורים ומשהו כבד גם אני מעידה מניסיוני שזה עובד.
אחרי השטיפה (השבועית או יותר מזה) לרסס את הפנלים ברייד מקס (האדום) הרבה יותר יעיל
בחיסול מקקים מאשר כל הסנו
לשטוף את הרצפה עם סנו דוחה חרקים אבל קחי בחשבון שהג'וקים פשוט יעברו מהרצפה לקירות
(איככככס)
בלילה לפני שהולכים לישון לוודא שהכיור במטבח נקי ולרסס קצת קצף של סנו זאוול. הריח כנראה דוחה אותם.
יש חומר שמגיע במין פסים שחורים ושמדביקים בכל מיני מקומות מועדים לפורענות, החומר נספג בגוף של הגו'קים והם מתים.
רצוי לרסס גם מבחוץ: פחי אשפה, פתחי החלונות, דלתות, וכולי.
ולגבי הגוויות שהן איכס-טוטלי - השיטה שלי היא פשוט לשאוב אותם עם השואב (אבל זה רק עם יש לך שואב עם שקית...).
מחבר/ת : C~
קורה לכם לפעמים שיש ג'וק במצב גסיסה מתקדם באמצע הרצפה - עוד אי אפשר לפנות את הגופה כי הוא לא מת, ואי אפשר להתעלם כי זה פשוט מגעיל.
אז מרססים קצת רייד מקס (או כל תרסיס אחר נגד ג'וקים) לתוך השקית של שואב האבק, ועם הצינור של השואב ללא הפיה פשוט שואבים את הג'וק, שיתפגר לו אי שם בתוככי השואב ורחוק מהעין.
ואפשר גם לפנות ככה את הגופות. וטוב גם לקורי עכביש, כולל העכבישים.
תיקנים בחורף.
החורף והקור אומנם מרדימים את רובם המכריע של החרקים אולם סוג מסוים של תיקן ממשיך "לחגוג" גם בחורף.
תיקן גרמני קטן וג'ינג'י, חי בד"כ במטבחים. גר בתוך מכשירי חשמל שמספקים לו חום והגנה. ניזון משארי מזון ומפסולת אורגנית כמו לדו"ג , העץ ממנו מיוצר המטבח אשר עם השנים העץ מרקיב והתיקן ניזון מאותו הרקב. תיקן גרמני חודר לדירה כטרמפיסט בתוך אריזות המזון אותם אנו מביאים מהסופר או מכל מקום נגוע אחר. מספיק שנכניס לדירה נקבה הרה אחת כדי שתוך מ"ס שבועות כל הדירה תהיה נגועה בחרק.
פעולות מניעה/הדברה: רצוי לאכסן מזון בתוך כלים סגורים הרמטית ולא בשקיות, אותם מסוגלים התיקנים לחתוך ולחדור פנימה. הדברת תיקן גרמני רצוי שתעשה ע"י פיתיון ג'ל- זהו החומר היחיד המותר לשימוש בסמוך למזון/כלי אוכל ואין צורך לפנות את המטבח לצורך ההדברה. הג'ל הינו חומר הדברה ברמת רעילות אפסית לבני אדם, התיקן אוכל את הפיתיון ומת. הקניבליזם (מין שאוכל את מינו) נפוץ אצל החרקים, לכן כאשר תיקן יראה תיקן אחר מת הוא יגש לאכול אותו וימות גם הוא וכן הלאה... .
כחברה הדוגלת ב"הדברה ירוקה" ולא רק כשם... אין אנו ממליצים לבצע עבודות/טיפולי מנע נגד חרקים כיוון ש: בסופו של דבר ובשורה התחתונה מדובר בבתכשירי הדברה (יהיו ידידותיים ככל שיהיו). לא פעם אני נתקל באמירות כגון-"ביצעו לי הדברה בבית ולא נתקלתי בחרקים X שנים" אולם אין הדבר נכון כיוון שהמשרד לאיכות הסביבה לא מאשר לשימוש תכשירים שלא מתפרקים כעבור מ"ס חודשים (זו הסיבה שה-D,D,T נאסר לשימוש-הוא לא מתפרק,חודר למי תהום ומזהם אותם) ולכן הסיבה ש X שנים אין חרקים היא פשוט שאין.
בברכה אדי טייאר-הדברה ירוקה.
פרפרים
מחבר/ת : יולי12
צריך לבדוק כל שקית שמכניסים לארון. זה בדרך כלל בא משקית נגועה
אחת ומתפשט לשאר. יש לי חברה שמיד כאשר מסדרת את הקניות מעבירה לצנצנות סגורות
(לא מאחסנת בשקיות ניילון) מסיבה זו. יש גם המציעים להוסיף עלה דפנה.
כמה עצות..
ראשית, להוציא הכל מהארון ולבדוק מאיזו שקית הם מגיעים.. לזרוק כל שקית נגועה, ומהיום והלאה לאחסן בצנצנות/קופסאות סגורות..
לנקות טוב את הארון - מדפים ודפנות. רצוי להשאיר אותו פתוח לכמה שעות כדי שבמידה שיש בו פרפרים מתחבאים הם יוכלו לצאת..
כשממלאים את הארון שוב, לפזר בפינות שלו עלי דפנה ומקלות קינמון - בד"כ הג'וקונים והפרפרים למיניהם נרתעים מהריח..
והכי חשוב -
מהיום והלאה - כל מזון יבש שנקנה בחנות (אורז לסוגיו, קטניות למיניהן, כל התבלינים וכו') יאופסן במקפיא (כן כן.. במקפיא) למספר ימים, ורק אח"כ יועבר לצנצנת או קופסא אטומה ויעבור לארון.
ההקפאה הורגת ביצים של עש וג'וקים קטנים, שנמצאים הרבה פעמים במזון היבש שאנו קונים, ולא מאפשרת להם להתפתח מאוחר יותר לפרפרים וצרות אחרות, בארון התבלינים שלנו..
(ולא, ההקפאה וההפשרה מחדש לא גורמות שום נזק למזון היבש לסוגיו השונים.. בדוק..)
מחבר/ת : גוגו31
הצעה - תשאירי רק את הקפה. שימי את הסוכר במקרר ואת כל שאר מצרכי המזון במקרר או בפריזר (אצלי גל היבשים בפריזר: קמח, סולת, פפריקה, אבקת מרק עוף, קפה שחור, שומשום וכו'). תנקי את הארון היטב, שימי צלוחית עם עלי דפנה (החרקים שונאים את זה) ותראי מה קורה.
מחבר/ת : homunculus
אני שמעתי על תמצית שמן לבנדר בתור ריח שהם לא אוהבים.
צרעות
צרעות-בע"ח חברותי ממש"פ הנמליים. ניזונות מבשר ופירות.
חיות בנחיל וכל תפקידם בחיים הוא לספק את צורכי המלכה.
החל בשמירה,איסוף מזון, טיפול בזחלים, בנייה/נקיון והרחבת הקן.
אחרי הגשם הראשון הנחיל מת ומה שנשאר מימנו אלו מ"ס מלכות שבשנה הבאה יקימו את דור ההמשך.
ככל הנראה הנחיל ממוקם באיזור העץ והצרעות שאת רואה יוצאות לגיחות על מנת למצוא מזון.
אין להטריד את הנחיל כיוון שדבר זה יתפרש כאיום על המלכה וכל הצרעות המצויות בנחיל עשויות לצאת להגנת המלכה (סכנת מוות).
הדברת צרעות תעשה ע"י ריסוס ישיר על הנחיל או פיזור פתיון מורעל. אם אין גישה לנחיל או לא יודעים במדוייק איפה הוא ממוקם, ניתן לרסס את קירות הבית בתכשיר הדברה וזה עשוי למנוע את חדירתם.
יש להזמין מדביר מקצועי שיפתור את הבעיה. איום על המלכה יגרור תגובה אגרסיבית במיוחד של הצרעות ויש סכנה מוחשית לחיי המטריד.
תולעי עץ
חרקים מזיקים לעץ מעובד/ תולעי עץ = יקרונית או ליקטוס או טרמיט.
יקרונית = רעש כרסום, חורים גדולים בד"כ במשקופים, תוקף עץ אלון = משקופים ניזון מהתאית.
טיפול = צביעת העץ בצבע מהול בחומר הדברה, עישון, איוד בגז.
ליקטוס = תוקף עץ יבש, עשיר בעמילן = אורן = רהיטים, חורים קטנים, נסורת אבקתית, לא נמצא במשקופים. טיפול = צביעת העץ בצבע מהול בחומר הדברה, עישון, איוד בגז.
טרמיטים = חיים באדמה ויוצרים תעלות עד לעץ (מקור מזון) וממנו. ניזונים מהתאית.
טיפול = קידוח סביב לבית עד היסודות ברווחים של כ- 50 ס"מ והחדרת תכשיר הדברה מתחת ליסודות לצורך יצירת מעיין חגורת הגנה סביב הבית.
חשופיות
חשופיות מופיעות בד"כ בגינה וניזונות מצמחים.
האם יש לך צמחיה מרובה במטבח שממנה יכולות החשופיות "לנשנש"?
אם כן, כדאי לבדוק טוב את העציצים - האם העלים אכולים, ואז לפזר חומר הדברה מתאים (שאפשר לקנות במשתלות או אפילו בהום סנטר במחלקת הגינון).
חשוב לזכור שמדובר בחומר רעיל, ולכן, לא מומלץ לפיזור על משטחי עבודה במטבח, ורצוי להרחיק בעלי חיים וילדים זוחלים מהאזור לתקופה מסויימת..
אפשרויות יותר ידידותיות לסביבה:
אפשרות אחת, כמו שציינה C~, היא פיזור מלח בסביבה שמצאת אותן מטיילות בה.. זה מאוד מאוד לא נעים להן והן נמנעות מלטייל על המלח.
בגינה משתמשים בעוד פטנט - מפזרים שברי צדפים מסביב לצמחים (אפשר לקנות במשתלות ובהום סנטר) - החשופיות לא אוהבות לטייל על השברים ולא מתקרבות.. (אולי כדאי לפזר בעציצים שיש לך)..
כינים
מחבר/ת : hananf1
לעשות ניקיון יסודי. לקנות מסרק צפוף לכינים בבית המרקחת ולסרק היטב
היטב את השיער. לחזור על הפעולה הזו מדי יום, בהתחלה אפילו פעמיים שלוש ביום. לחפוף עם שמפו נגד כינים (אני יודעת שיש גם שמפו שמשמיד ביצי כינים) לקנות בבית מרקחת. והדבר הכי הכי חשוב להרתיח את המגבות, מצעים, כל מה שבא במגע עמך, להחליף לעתים ממש קרובות, אם יש עוד אנשים בבית להעביר את כולם טיפול מונע. אין מנוס מזה. כדי לגמור עם הכינים וביצי הכינים צריך להשקיע מאמץ. כל עוד רואים במסרק הצפוף ביצי כינים, צריך להמשיך בטיפול.
מחבר/ת : שלנג
לכי לבית מרקחת ותקני כדורים של ויטמין B12 , קחי 3 ביום, הכינים לא סובלות את הריח של הויטמין שנפלט עם הזעה, אם יש ביצי כינים ניתן להסירם ע"י חפיפה עם שמן תינוקות.
מחבר/ת : יפעת*1
לכי למספרה לעשות צבע
שלבי הטיפול הם כאלה:
מריחת השיער בשמן רוזמרין וסרוק במסרק סמיך שישיל מהשיער את הביצים
אחרי תהליך השלת הביצים חפיפה עם שמפו בתוספת שמן רוזמרין
ומאותו שלב כל יום יש לחפוף עם כמה טיפות.
הכינים לא סובלות את הריח (גם אני לא אבל זה סיפור אחר) והן נעלמות
אופציה נוספת שהייתה בעבר הרחוק (כשבכורתי הייתה בת 2 = 19 שנים אחורה)
כדורים של קומפלקס ויטמין בי. עודפים מופרשים בין היתר בזיעה והכינים...ממש לא מתלהבות.
היום אין משום מה להשיג אותם.
עוד פטנט - על שום גילי המתקדם אני לא זוכרת במדוייק את שם השמפו
אבל יש שמפו שלא יועד במקורו נגד כינים DSD או בדומה לו. והוא עשה עבודה מצויינת.
שוב - חפיפה קבועה איתו כשבפעמיים שלוש הראשונות השתמשנו ברוזמרין ואח"כ רק בו.
מחבר/ת : less
דרכי מניעה - ניתן ליישום רק אם מבוגר חופף לכל הקטנים
להוסיף לבקבוק השמפו חומץ בכרך חצי כוס לבקבוק של 400 מ"ל. לערבב טוב ולחפוף
ריח החומץ מתנדף במהירות, השיער רך וריחני כתמיד
כל מיני יצורים לא מתישבים בו כיוון שהחומץ משנה את החומציות של העור וזה לא כיף להם
עקרבים
הנה מה שמצאתי עליהם ב"איך לנקות הכל":
עקרבים מסתתרים במשך היום בארונות, בשמיכות מקופלות, בנעליים.
בלילה הם מחפשים מים.
כדי למנוע את כניסתם הביתה ולהשמיד את אילו שחדרו, יש לרסס את הרצפה, מסגרות של הדלתות והחלונות ואת הקירות החיצוניים בתרסיס המכיל לינדאן.
להגנה נוספת לרסס גם את חלקם התחתון של העצים בגינה וגדרות אבן.
מחבר/ת : אדי ט
הלינדן אסור לשימוש לקהל הרחב.
הפתרון האופטימאלי אם כי לא מוחלט למניעת עקרבים/נדלים/נחשים ושאר רמשים הינו לדאוג לסביבה נקייה מגרוטאות, שיחים שרכיים ושאר מקומות מסתור.
עקרבים יודעים גם לטפס ולכן כדאי לגזום עצים שענפיהם צמודים לחלונות/פתחים.
חומר ההדברה היעיל ביותר נגד רמשים זוחלים (עקרבים/נדלים/עכבישים הינו אופיגל 50% מפזרים את האבקה מסביב לבית וכל רמש שעובר קולט חומר הדברה וניקטל. אולם לפעולה זו מס' בעיות-
א-רעיל ב-חומר אבקתי רגיש ללחות,קרינת שמש, אבק ולכן יש צורך לחזור על הפעולה לעיתים קרובות וכאן נכנס גם הפן הכלכלי (יקר).
נדלים- רלוונטי גם לעקרבים.
לא ציינת האם הבעיה היא עכשוית (בחורף) או כללית. לא ציינת האם הצלחת להגדיר את סוג הנדל או איך הוא נראה. נקודת המוצא שלי היא שמדובר ברב נדל ארסי, אורכו עד 20 ס"מ, גוף שטוח ורחב, בקצה הגוף יש מעין זוג מלקחיים, צבעו צהוב שחור או צהוב אדום.
הסיבה להופעתם בחורף היא-1-חום יוצא דופן (כמו שהיה שבוע שעבר). 2-הטרדה- כמו עבודות גינון,נקיון סביבתי, תשתיות וכ'. 3-גשם שחדר למקום מסתור והטריד אותם.
על מנת להפחית את הסיכוי לפגישות תכופות יש לטפל בעשביה, גרוטאות,גלי אבנים ולדאוג להרחיקם מסביבת הבית הקרובה. לגבי הדברה- 3 אפשרוית- 1-בקייץ, פיזור חומר אבקתי (אופיגל 50% הסביב לבית , יש לבדוק רמת רעילות לחתולים. 2-ריסוס הבית (פנים) ע"י מדביר בלבד (יעילות מוגבלת). 3- רשתות על כל הפתחים בבית, כולל דלתות (כמו בקיבוצים).
דרורים
נגד דרורים -דחליל אקטיבי- אפשר להשתמש בבלון עם פנים מפחידות מנופח בהליום.
עכברים
ראשית, אין כמעט דרך מעשית למנוע את כניסתם לתוך הבית. עכבר מסוגל לעבור דרך כל חריץ שגודלו החל מ-5 ס"מ. חתולים כן מחסלים עכברים (ורמסים אחרים) ובתנאי שלא מאביסים אותם באוכל ומשאירים אותם קצת רעבים ואת יצר הצייד פעיל. מלכודת דבק היא אכן דרך לא הומנית אבל הזולה ביותר. המכשירים האלקטרונים (אולטרסונים) לא יעילים. מדביר מקצועי יניח את הרעל התוך תחנת האכלה, התחנה מהווה מקום בטוח בו העכבר אוכל את הפתיון בנחת ומי שאינו מורשה (חיות בית/ילדים וכ') לא יבוא במגע עם הרעל. מומלץ להודיע לרשות המקומית על המפגע כדי שיטפלו בהבט הסביבתי.
חולדות
חולדות או בשמם העממי (והלא נכון) עכברושים.
החולדה היא בע"ח חברותי/משפחתי, פירושו על דבר שבמקום בו נראה חולדה אחת סביר שבסביבה הקרובה יש עוד הרבה... (עד 20 פרטים). בישראל שני סוגי חולדות: חולדה העליות וחולדת החוף, הנבדלות בגודלן, במקומות המחייה בהעדפות המזון ועוד. בחורף גובר הסיכוי להיתקל בחולדה בתוך הבית כיוון שהקור והגשם פוגעים באזורי המחיה הטבעיים (מחילות,עצים,גגות) כמו כן אחד מאויבהם המרים- הנחש לא פעיל. חולדות יודעות לטפס על קירות, ללכת על חוטי חשמל, לשחות ולחדור לכל פתח הגדול מ2- ס"מ. החולדה היא בע"ח חכם הלומד ומעביר מידע, כגון עצם מסוים בשטח (מלכודת) מהווה סכנה או האם מזון מסוים (פיתיון מורעל) גורם להרגשה רעה או למוות, הנקבה מעבירה מסרים לוולדות ומונעת מהם את הסכנה. הדברת חולדות מוטב שתעשה ע"י מדביר מוסמך, אמנם בחנויות עשה זאת בעצמך נמכרים רעלים לכל דורש אולם הרעלים הללו חלשים באופן ניכר ויעילותם מוגבלת. לגבי המלכודות, לא פעם מצליחה החולדה לחמוק ממלכודת פח ובפעמים הבאות היא תדע להזהר ולהזהיר את חברותיה. הדברה תתבצע ע"י רעלים מושהים, כאשר חולדה שאכלה את הפיתיון תמות בין 3-5 ימים הדברת מתחילת האכילה וזאת כדי שהחולדה לא תבצע את הקישור בין הרעל לבין ההרגשה רעה ולאחר מכן המוות. חובה להקפיד שרעל יונח בתחנות האכלה, כלי פלסטיק מוגן, הכלי סגור מבטיח שילדים ובע"ח אחרים לא יבואו במגע עם הרעל. חולדה שתיתפס במלכודת דבק תצליח בד"כ להשתחרר בעזרת הפעלת כוח רב. במקרה של חדירת חולדה בודדת לדירה ייעשה שימוש במלכודת או בלכידה.
יש לדווח לרשות המקומית על בעיית חולדות על מנת שהרשות תטפל בשטח הציבורי כיוון שמתפקידה של הרשות לטפל ברשות הכלל..
הדברה מיידית הינה לכידה.
בד"כ הקבוצה שולחת "חלוץ" שיבדוק את השטח החדש ויאתר בו מקורות מזון, מסתור ודרכי מילוט ולכן אם הבית נקי ומסודר אין סיבה שהמקום ישרוץ חולדות. לגבי עכברים המצב מעט שונה. ראשית המשפחות יותר גדולות אבל העברת המסרים לא מפותחת ולכן לדו"ג יכול להיות מצב שעל/בתוך מלכודת אחת ילכדו מ"ס פרטים.
מכשירים אלקטרונים= אולטרסונים, מי שלימד אותי את הנושא -ד"ר שמואל מורן ממשרד החקלאות נחשב למומחה מ"ס 1 בישראל וע"פ בדיקות שהוא ערך המכשירים האלקטרונים לא יעילים.
מכרסמים- (עכברים וחולדות)
ראשית יש צורך לברר האם מדובר בחולדה או בעכבר, עכבר =צואה קטנה כגרגר אורז שחור,
חולדה =דומה לאורז אך מעובה וגדולה הרבה יותר. שנית האם מדובר בפרט בודד = גרגרי צואה ספורים או באוכלוסיה=מ"ס רב של גללים.
טיפול- חולדות, מומלץ טיפול ע"י מדביר שיתמקד בסביבת הבית-ביובים,גגות,בורות ביוב וכ'.
עכברים-מומלץ מדביר שיפתור את הבעיה במהירות, עבודה עצמית=מלכודת דבק+מלכודת פח (כפתיון מומלץ במבה או תפוח) והרבה סבלנות.
פרט חשוב ביותר ליעילות ולמהירות ההצלחה- יש להעלים מזון חשוף מהבית ולהכניסו לארונות או קופאות סגורות הרמטית.
יונים
סמל השלום, אבל כשהיא מחליטה להתנחל השלום נראה רחוק מתמיד. היונה נוטה להשאר בסביבה בה היא נולדה/בקעה כל ימי חייה. ע"פ רוב היונה תימצא במקום אליו הגישה קשה ביותר, באותו המקום היא תטיל את הביצים ותגדל את הדורות הבאים. נזקים- צואה קורזיבית (גורמת לחלודה) על מצעים מתכתיים, הצואה באופן יחסי כבדה ולכן כאשר ק"ב יונים התמקמות בתוך חלל גג ישנו סיכוי שהגג יקרוס (ראיתי במו עיני). הצואה היא מצע אופטימלי להמצאות חרקים, החרק הנפוץ והמטריד ביותר הינו "כינה" החיה בשיגרה על הגוזלים ובסביבת הקן, אולם כאשר הגוזלים עוזבים את הקן הכינה נשארת ללא הספקת מזון (דם) ואז היא נודדת לתוך הבית ועוקצת את יושבי הבית. היונה היא נשאית של קדחת הנילוס המערבי, היתוש עוקץ את היונה ולאחר מכן עוקץ את האדם וכך עוברת המחלה. כמו כן היונה עשויה להעביר מגוון מכובד של מחלות ריאה ע"י נשימה של בני האדם את חלקיקי נוצות/אבק (צואה יבשה) וכ'... . התמודדות- אמנם קיימיות שיטות סבתא שונות ומשונות כגון-רדיד אלומניום, בלון/דחליל וכ' , שיטות אלה נותנות פיתרון חביב אולם לזמן מוגבל בלבד. בחנויות עשה זאת בעצמך משווקים מגוון אמצעים כגון- דוקרני פלסטיק (היונה למדה להתמודד עם הדוקרן הנ"ל) , תרסיסי דבק (האבק והלכלוך נדבקים ונשארת טינופת דביקה ולא יעילה ) ועוד. המלצות- לא לחסוך,לא בכמות הדוקרנים ולא באיכותם! דוקרנים איכותיים עשויים נירוסטה, קפיצים ועמידים לכל החיים. חובה לכסות את כל המשטח הבעייתי, במידה והסגירה לא תהיה הרמטית הן ע"י דוקרנים או רשת היונה תמצא את הדרך לחדור ולהתישב מחדש במקום.
מחבר/ת : chen
לצפות את המקום בנייר אלומיניום
מחבר/ת : מיצי שלנו
נייר כסף עובד הכי טוב בעיקר כשהוא מרשרש ברוח; זה מבהיל אותן והן מתעופפות
מחבר/ת : harel-30
פתרון מושלם לסילוק יונים
להניח רצועה ברוחב של 10 ס"מ על המעקה / חלון / בכל מקום שקוב למרפסת, את הנייר כסף.
היונים משתקפות לתוכו, ואז הן מפסיקות להגיע - זו המעשייה.
באופן פרקטי, הנייר מתחמם, ו"שורף" להן ברגליים.
מחבר/ת : Diana
את תצחקי... אבל נפחי בלון ושימי בפינה ה"מאוימת" הן לא יחזרו...
מחבר/ת : lookfor
לא יאומן אבל עובד בדוק - לשים במקום נחש פלסטיק כזה של ילדים, כן כן גם אני צחקתי כשאמרו לי אבל אחרי שנואשתי מכל הטיפים האחרים זה היחיד שעבד, ואני לא מייצרת את הנחשים
מחבר/ת : ca_by
מובייל עשוי מדיסקים ישנים ולא שמישים
לנסות למרוח משהו דביק. לי אמרו למרוח שכבה דקה של גריז.
לא ניסיתי אבל אמרו לי שזה עובד מפני שלא נעים להן ברגליים והן מחפשות מקום אחר.
מחבר/ת : אתי
לתלות שקיות מים עם חוט בדיוק מעל - אמנם זה קצת לוגיסטיקה אבל זה פתרון פלאים על דבק, שאחר כך צריך גם לנקות אותו ואת היונים או הלכלוך שידבק לזה.
אז הרעיון לתלות כמה בלוני מים תלויים עם חוט בקרבת הפתחים אשר מהם הם מגיעים.
מחבר/ת : דליה ב
לעטוף בקבוק פלסטי בנייר כסף, ולתלות במקום הרצוי,אצלנו זה עבד באופן חלקי וזה גם משהו, יש גם "קוצים" בכל רשתות DIY לדעתי מתאים אם השטח קטן יחסית כי זה עסק די יקר (אבל לדעתי שווה לבדוק עלויות)
אנשים אומרים שנחשי גומי מאאאווד יעילים, בעיקר אלה בצבעים בולטים כמו צהוב, וזרחני
מחבר/ת : קארינה7
שמתי 2 מטאטאים הפוכים לחסום גישה והם לא התקרבו מאז. נבהלו מהשיער?
אנחנו צוחקים עד היום - הייתי ממש מיואשת כל פעם שסילקתי אותן הן חזרו לבנות קן בתוך חצי שעה בנישה שמעל חלון המטבח.
לא ידעתי מה לעשות. חיפשתי משהו לשים למעלה באופן זמני שלא יהיה להן מקום לבנות עוד קן ולא מצאתי משהו מתאים וגם לא סולם לטפס למעלה - ברוב יאושי לקחתי 2 מטאטאים ותליתי אותם הפוכים על הנישה כשהשיער למעלה והמקל למטה.
לא יודעת מה הבריח אותן. הצפיפות שנוצרה או השיער של המטאטא שנראה להן כמו חיה מוזרה לא מוכרת...
אחרי זמן קצר ראיתי להקה של יונים עושה רונדלים אבל לא מתקרבת, כעבור דקה הן התרחקו ולא נראו יותר במחוזותינו...
מחבר/ת : ציפי_א
יונים - ניסיתי והצלחתי
1. לתלות נייר אלומיניום באזור שהן נוהגות לעמוד...הן רואות את עצמן ונבהלות ולא באות.
2. יש אפשרות לקנות יריעה של רשת שקופה ולתלות מסביב כך שזה ימנע מהן לעשות ניסים על הכביסה.